Commissies

Als het je leuk lijkt om actief te worden in de vereniging kun je dat doen door bij een commissie te gaan. Het is gezellig, leerzaam en onmisbaar voor de vereniging! Veel leden zijn actief in één of meerdere commissies. De commissies doen jaarlijks verslag van hun activiteiten tijdens een algemene ledenvergadering.

Activiteitencommissie (AC)

De activiteitencommissie verzorgt onder leiding van de activiteitencommissaris de organisatie van de activiteiten zoals de introperiode, springtijborrels en ledenuitjes. Ook ondersteunen zij waar nodig de activiteitencommissaris met het goed laten lopen van de kampjes. Deze commissie wordt aangestuurd door de activiteitencommissaris.

Blunderpuntencommissie

Het is aan deze commissie om wellicht de meest twijfelachtige competitie bij te houden. Gedegen en compleet fraudevrij worden alle blunders die gemaakt worden tijdens Calamari activiteiten gescoord. Tijdens de najaars-LV wordt de bokaal uitgedeeld aan de persoon met de meeste punten.

Commissie opleiding en training (COT)

De COT wordt gevormd door instructeurs van de vereniging en verzorgt de inhoudelijke opvulling van de opleidingen in het zwembad en buitenwater. Deze commissie wordt geleid door de opleidingscommissaris.

Onderwaterhockeycommissie (OWHC)

De onderwaterhockeycommissie regelt alle zaken omtrent onderwaterhockey, zoals de invulling van de training en zorgt ervoor dat de competitiedagen goed verlopen.

PDactie

De PDactie is de redactie van het ‘Periodiek Duikje’ (PD), het verenigingsblad, dat drie keer per jaar verschijnt. Hou je ervan om af en toe een stukje te schrijven of vind je het leuk om met vormgeving te werken? De PDactie kan nieuwe leden gebruiken! Als je interesse hebt, neem dan contact op!

Wetenschapscommissie (WC)

De wetenschapscommissie is de ‘B’ in G.B.D. Calamari. Misschien wel uniek aan Calamari is onze interesse in het onderwaterleven. Als je weet wat er te zien is, zie je nu eenmaal meer en dat maakt het duiken nóg leuker. De WC organiseert daarom jaarlijks een cursus onderwaterbiologie (de OWBO), ook voor niet-leden. Daarnaast verzorgen ze presentaties tijdens duikkampjes, lezingen, leuke filmavondjes en meer. 

Kascommissie (KasCo)

De kascommissie controleert het financiële handelen van het bestuur en gebruikt hiervoor de financiële boekhouding van de vereniging. Op de jaarlijkse ledenvergadering spreekt de kascommissie een advies uit over het déchargeren van het bestuur en doet zij verslag over de zorgvuldigheid van het afhandelen van de financiële zaken. Deze commissie wordt aangestuurd door de penningmeester.

Materiaalcommissie (MCie)

De materiaalcommissie zorgt ervoor dat het clubmateriaal in goede staat is en veilig te gebruiken is. Terwijl de materiaalcommissaris eindverantwoordelijk blijft, helpt de materiaalcommissie met reparaties en periodiek onderhoud van het clubmateriaal. De belangrijkste functie van het bestaan van de materiaalcommissie, is het behouden van kennis over het materiaal in de club.

ECOmmissie

De Duurzaamheidscomissie, ofwel ECOmmissie, heeft als doel om Calamari en de rest van de wereld een stukje groener te maken. Zo organiseren ze duurzame activiteiten, geven ze duurzaamheidstips aan de leden en wordt er vaak gebrainstormd over hoe we de vereniging groener kunnen maken. Hiernaast is de ECOmmissie verantwoordelijk voor het contact met verschillende duurzaamheidsorganisaties zoals de Green Office.

Kookerwurmen

De Kookerwurmen zorgen ervoor dat al onze buikjes goed gevuld blijven bij de verschillende kampjes en andere activiteiten door het jaar heen. Ze maken de boodschappenlijst en koken tijdens de activiteiten. Daarnaast organiseren ze zelf ook nog activiteiten zoals het running dinner en meer.

 

 

Wist je dat...

...je met Calamari minstens vijf keer per jaar in het mooiste duikwater van Nederland duikt? Ga mee op onze duikweekenden en ontdek de Grevelingen en de Oosterschelde!

G.B.D. Calamari logo
Calamari Facebook Calamari Instagram Dress me Clothing logo