Lidmaatschap

Aanmelding

Bij G.B.D. Calamari kun je altijd lid worden en direct gebruikmaken van al onze faciliteiten. De 1* / Open Water duikopleiding start elk jaar na de start van het nieuwe academische jaar. Als je nog geen brevet hebt, is dit de beste tijd om lid te worden. Daarnaast organiseren wij in deze periode ook een introductieperiode, waarbij je de club snel leert kennen en waarin nieuwe leden met korting snorkelmateriaal kunnen kopen, uit eten gaan met het bestuur en de overige leden en deelnemen aan het nieuwe ledenuitje. Bovendien wordt er dan bij de snorkeltrainingen een volledige snorkelcursus gericht op beginners gegeven.

Het is mogelijk om van te voren (geheel vrijblijvend) een introduik of een intro-training te volgen. Neem hiervoor contact op met de secretaris.

Sinds 2012 biedt Calamari weer onderwaterhockey aan. Hierdoor bestaan er 2 soorten contributie; de clubcontributie en onderwaterhockey contributie. Met de clubcontributie kan zowel gedoken worden als onderwaterhockey beoefend worden. Met de onderwaterhockey contributie mag niet gedoken worden, maar kan je evengoed wel naar alle trainingsmomenten van Calamari gaan.

Inschrijving gebeurt via een aanmeldingsformulier, te vinden onderaan deze pagina. Dit aanmeldingsformulier bestaat uit twee onderdelen: je persoonlijke gegevens en het contributieformulier. Het eerste komt bij de secretaris terecht die de gegevens invoert in het ledenbestand. Het laatste komt uiteraard bij de penningmeester. De ingevulde formulieren kunnen ingeleverd worden bij het bestuur of in het postvakje worden gedeponeerd in de ACLO.

Lid worden heeft de volgende voordelen:

  • Toegang tot alle duikopleidingen; van cmas 1sters tot en met 2sters instructeur.
  • Gegarandeerd 5 Zeelandkampen per jaar tegen een vaste lage prijs, waarbij er in Zeeland kan worden gedoken.
  • Toegang tot de bekende Calamari Onderwater Biologie Cursus tegen gereduceerd tarief.
  • 2 maal in de week zwemtraining; Techniek/Duiktraining en Onderwaterhockey/conditie Training.
  • Gebruik van Clubmateriaal (Fles, automatenset, stab jacket en lood).
  • Opslag van je eigen materiaal in ons materiaalhok.
  • Een gezellige en actieve vereniging.

Voor vragen over het lidmaatschap kun je contact opnemen met de secretaris.

Het inschrijf- en machtigingsformulier zijn onderaan de pagina te vinden.

Financieel overzicht lidmaatschap

Kosten voor als je een opleiding tot 1* brevet volgt:

€ 67,50 Clubcontributie

€ 52,41 Contributie Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)1,3

€ 27,50 1* brevetkaart                                   

€ 22,50 Opleidingskosten2

€ 169,91 Totaal

 

Kosten voor als je al een brevet hebt:

€ 67,50 Clubcontributie

€ 52,41 Contributie Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)1,3

€ 119,91 Totaal

 

Al een brevet maar je wilt meer?:

€ 27,50 2* brevetkaart3

€ 27,50 3* brevetkaart3

€ 12,50 Opleidingskosten4

 

Kosten voor als je alleen wil onderwaterhockeyen (geen competitie):

€ 35,00  Onderwaterhockeycontributie

€ 35,00 Totaal

 

Kosten voor als je alleen wil onderwaterhockeyen (wel competitie):

€ 35,00  Onderwaterhockeycontributie

€ 52,41 Contributie Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)1,3

€ 87.41 Totaal

 

 

1 De NOB contributie is inclusief collectiviteit verzekering

2 Opleidingskosten voor het 1* brevet worden elk opleidingsjaar in rekening gebracht. Het tweede jaar dat deze kosten betaald moeten worden geld een gereduceerd tarief van €12,50.

Deze kosten worden bepaald door de NOB en kunnen, ondanks regelmatige updates, niet helemaal kloppen met de actuele prijs.

4 Opleidingskosten worden in rekening gebracht bij elk nieuw brevet (2* en 3*)

Vragen over de kosten van andere specialisaties of andere vragen, mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling

Het Calamari boekjaar loopt van 1 oktober – 30 september. Dit is dan ook de termijn waarover je contributie betaalt. Deze kosten bestaan voor een deel uit de clubcontributie en de opleidingskosten.

Van de opleidingskosten wordt je opleiding gefinancierd, de kosten hiervoor zijn een luttele € 22,50. Iedereen die een opleiding volgt betaalt jaarlijks opleidingskosten. Voor elke opleiding die je volgt moet je een boek aanschaffen met brevetkaart om te zorgen dat je gebrevetteerd kunt worden.

Leden die ook bij een andere duikvereniging lid zijn die aangesloten is bij de NOB, betalen de bondscontributie via de club waar ze het eerst lid zijn geworden. In dat geval betaal je alleen de clubcontributie van Calamari. Dit geldt ook wanneer je bij een andere bond lid bent.

Uitschrijving

Als je geen lid meer wilt of kunt zijn van G.B.D. Calamari, moet je dit allereerst doorgeven aan de secretaris per e-mail. Deze zal ervoor zorgen dat de penningmeester op de hoogte gesteld wordt zodat de automatische incasso van de clubcontributie wordt stopgezet. Eveneens zal er uitschrijving bij de NOB plaatsvinden. Als het lid-af aangeeft donateur te willen worden, wat de meeste mensen doen, wordt hij/zij in het ledenbestand als donateur opgenomen.

Let op: het boekjaar van G.B.D. Calamari loopt van 1 oktober – 30 september, dus houd er rekening mee dat je jezelf vóór 1 oktober afmeldt! Dan kunnen wij ervoor zorgen dat ook de incasso tijdig wordt stop gezet. Het NOB-jaar loopt van 1 januari – 31 december, dus zodra je vóór 1 oktober aangeeft te willen stoppen, is dat voor ons ruim op tijd om het NOB-lidmaatschap op te zeggen. 

ACLO sportbewijs

Als lid van Calamari ben je verplicht je studentenkaart te "ACLOtiveren". Het activeren van je studentenkaart kost in 2021-2022 € 59,95 wanneer je aan de RUG of de Hanzehogeschool studeert.

Je kan dit op twee manieren doen:

  • Activeer je studentenkaart op de ACLO website via de link "aanschaf ACLO-sportbewijs". Je kan het sportbewijs vervolgens met iDeal betalen. De inloggegevens zijn hetzelfde als die je voor Blackboard gebruikt.
  • Als betaling via iDeal niet lukt kun je het ACLO-sportbewijs ook aanschaffen aan de balie van de ACLO op het Zernike-complex (Blauwborgje 16).

Wacht niet te lang met het aanschaffen van het sportbewijs! Zorg dat je voor 1 oktober een bewijs hebt. De ACLO controleert of alle leden van de verschillende sportverenigingen een sportbewijs hebben. Is dit niet het geval, dan wordt er € 10,- per kalendermaand boete in rekening gebracht totdat je het sportbewijs daadwerkelijk hebt aangeschaft. Word je later in het jaar lid dan moet je zo snel mogelijk een sportbewijs aanschaffen.

Attachments:
Download this file (Inschrijfformulier GBD Calamari.pdf)Inschrijfformulier G.D.B Calamari[Inschrijfformulier G.D.B Calamari]86 kB
Download this file (Machtiging doorlopende SEPA incasso.pdf)Machtiging doorlopende SEPA incasso.pdf[Machtigingsformulier G.B.D. Calamari]141 kB

Wist je dat...

...dat er naast duiken ook onderwaterhockey gespeeld wordt bij G.B.D. Calamari?

G.B.D. Calamari logo
Calamari Facebook Calamari Instagram Dress me Clothing logo