Duiken met G.B.D. Calamari

Als Calamariaan duik je geregeld in zoetwaterplassen zoals het Veenmeer bij Tynaarlo, maar natuurlijk ook in het zoute Grevelingenmeer en de Oosterschelde in Zeeland. Het duikseizoen loopt van maart tot en met oktober.

De opleidingsduiken worden vooral in de zoetwaterplassen in de buurt van Groningen gehouden, maar voor het echte leven gaan we meerdere weekenden per jaar op kamp naar Zeeland. We verblijven dan in Veldstudiecentrum De Schelphoek of in stacaravans op Schouwen-Duiveland. Tijdens zo'n Zeelandkamp worden er meerdere duiken per dag en nacht gemaakt. Verder vullen we onze flessen, eten we met z'n allen, zitten we bij het haardvuur en vinden we nog ergens tijd om te slapen.

Bij veel duikverenigingen ben je een vent (of een stoere vrouw) als je het verschil weet tussen een kreeft en een krab. Bij Calamari duiken we er iets dieper op in! We nemen je mee in de wereld van de parende zeekat (Sepia officinalis), het groene wierslakje (Elysia viridis) en de zeepaardjes (Hippocampus sp.). We zijn niet voor niets de Groninger Biologen Duikvereniging.

Buitenland

Bijna iedere zomer organiseren we een buitenland vakantie. Zo zijn Corsica, Denemarken, Bretagne, Cornwall en Spanje de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Verder zijn er ieder jaar weer leden die het warme water van Egypte opzoeken.