Dit jaar zijn we bij G.B.D. Calamari onze introperiode begonnen met enorme enthousiasme.

Bij de kick-off hebben de nieuwe leden hun cala-ouders kunnen ontmoeten en hun tasjes vol met goodies gekregen. Na het zwemmen zijn we een drankje gaan doen in onze nieuwe stamkroeg de Drie Uiltjes. Hier werden de goodies geïnspecteerd terwijl we elkaar allemaal leerden kennen.

Dit was fijn voor de Eat & Greet, waar de families naar verschillende huizen van de oudere Calamari leden gingen om rond te neuzen en voedsel te verorberen. Als een moeder van de Pipefishes ging ik eerst naar Pieter’s huis. Hier hebben mijn dierbare kinderen en mijn dierbare left-overs (geadopteerde kinderen) wat informaties gekregen over de WC en over de materiaalcommissie terwijl we genoten van een lekker poke-bowl en verrukkelijke aubergine-rolletjes. Hierna namen we deel in een gedurfde race met skateboards, toiletten en het pure gevaar van wegen.
Hierna zijn we geheel probleemloos naar het volgende huis gegaan. Dit was het huis van Willem. Hier hebben we zeer tevreden gestoomde aardappelen en bruschetta toasties opgepeuzeld. Tijdens dit feestmaal hebben we gehoord over de Kookerwurmen, geen verassing na de aardappelen, en de PDactie. De PDactie heeft ons ook nog comics gegeven die we zelf verder konden invullen.
Uiteindelijk hebben we ons bewogen naar de laatste locatie aan de andere kant van Groningen. Bij Carlijn hebben we zalige soep gehad en delicieuse foccacia (Very yum). Anne en Carlijn hebben ons vertelt over de AC. De Eat & Greet eindigde leuk bij het Café de Drie Uiltjes waar alle families samenkwamen aan het einde van de avond. Een groot succes!
De volgende activiteit waar ik aan deelnam was Lantaarn vissen. We spraken af bij het Hoornsemeer en zijn daar toen ontvangen door de WC met bier en snacks. Al snel waren we door het water aan het gluren met onze lampen. We zagen een hoop eenden en zwanen (kwaadaardige beesten, als je het vraagt aan Anne, een echter vogel-hater), een zorgwekkende hoeveelheid van bierflesjes en als allerbelangrijkst natuurlijk meerdere vissen en andere soorten waterwezens. Een meer biologie-gefocust lid die meedeed aan de activiteit zou ze misschien zelfs kunnen benoemen, maar ik ben een rechten student en ik was eerlijk gezegd gewoon blij om aanwezig te zijn.
Helaas was Capture the Flag afgelast door slecht weer, maar niet getreurd, er is ons een tweede kans beloofd indien mogelijk!
Onze geweldige intro-periode eindigde met een knal desalniettemin. We hadden ons eindfeest bij ’t Golden Fust met het thema ‘Dinsney gone wrong’. Oohh, griezeliggg. We zagen een hoop geweldige kostuums langskomen, inclusief maar niet beperkt tot Cruella, een bloederige Assepoester, een Peter Pan die zich heeft aangesloten bij de piraten en een Kapitein Haak met een… slappe haak.
Alles bij elkaar was de introperiode helemaal gezel! Als je een of twee activiteiten hebt gemist, geen probleem! Er zijn genoeg andere leuke activiteiten waar je wel nog deel aan kan nemen! Hopelijk tot dan!
Germaine